ROUWPRAAT x AS TOGETHER

Rouwpraat start een samenwerking met As Together. Wij zullen doormiddel van gezamenlijke blogs het onderwerp bespreken waar voor veel mensen nog een taboe op ligt, namelijk: rouw. We trappen de samenwerking af met een introductie blog over As Together, zodat je weet waar de samenwerking vandaan komt & zodat je weet wat As Together is en doet. Benieuwd naar As Together? Lees dan verder..


Wanneer je dierbare overlijd, valt het tastbare weg. Er blijven enkel nog herinneringen over. Amber Schep (21 jaar) zorgt met haar bedrijf As Together voor een blijvende herinnering van jouw dierbare door middel van gedenksieraden. Zij kunnen de herinnering tastbaar maken door as, een handschrift of juist een vingerafdruk vast te leggen in een gedenksieraad. Wat een fijn gevoel kan het geven om een deel van je vader en/of moeder altijd bij je te dragen, toch?!


Amber was vanaf kleins af aan al geïnteresseerd in sieraden, zij is van mening dat sieraden iets zeggen over je persoonlijkheid. Nadat haar oma overleed in 2018, was zij opzoek naar een gedenksieraad, maar zij kon geen gedenksieraad vinden wat vinden wat bij haar en haar herinnering paste. Het was net niet wat ze zocht. Haar passie voor sieraden kwam naar boven waarna zij met het idee liep van het starten van een gedenksieradenlijn. Ze dacht: “Wat je niet kunt vinden, kun je wel zelf creëren”. Amber bedacht een gedenksieradenlijn, waarbij een persoonlijk en blijvend sieraad centraal staat. Bij As Together kun je dus echt invloed hebben op je gedenksieraad. Een sieradenlijn waarbij waardevolle en dierbare herinneringen tastbaar worden.


Op dit moment is Amber druk met het ontwikkelen van de eerste gedenksieraden van As Together. Haar doel; mensen blij maken met een persoonlijke tastbare herinnering. Zelf kon ik ook geen gedenksieraad vinden, die ik perfect vond aansluiten bij de herinnering aan mijn vader. Als je het mij vraagt, denk ik dat de gedenksieradenlijn van As Together iets is waar veel mensen behoeften aan hebben. Amber is ook van plan om een sieradenlijn voor jongeren op te zetten.


Rouwpraat & As Together zullen elkaar versterken om jongeren en jongvolwassenen een fijne herinnering en houvast te bieden in en na het rouwproces. Een wereld vormen waar rouw bespreekbaar is!

Meer informatie over As Together & de gedenksieraden kun je vinden op hun Instagram & Facebook @astogether.nl & op hun website www.astogether.nl