LOTGENOTEN GROEP

Hoewel verandering bij het leven hoort, kan een grote verandering leiden tot verschillende emoties. Zoals: stress, verdriet, rouw, somberheid, agressie, wanhoop, en eenzaamheid.

Vooral bij een het overlijden van een of beide ouder(s) kunnen deze emoties heftig zijn en je belemmeren in je dagelijkse leven. Zo’n ingrijpende verandering komt meestal onverwachts, daarom is het belangrijk dat je hiermee om leert gaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral omdat je zelf niet voor deze verandering gekozen hebt.

Voor jou kan het verlies soms zo groot zijn, dat je jezelf alleen nog maar kunt afsluiten of kunt ‘uit’ zetten. Ook je omgeving is vaak bezig met het verwerken van het verlies, waardoor de mensen van wie je de steun juist het meest nodig hebt, die niet kunnen bieden. Je vrienden en vriendinnen pakken snel de draad weer op, terwijl jouw leven stil lijkt te staan. Je kan daardoor op bepaalde vlakken de aansluiting missen met de mensen om je heen.

Er zijn verschillende manieren waarop je het verlies een plek kunt geven, dat noemen we rouwen of verwerken. Dit doet iedereen op zijn eigen manier. Misschien heb je het gevoel dat je hier in je eentje voor staat en kan het een verademing zijn om eindelijk eens met iemand te kunnen praten. Iemand die zonder oordeel naar je luistert, iemand die je begrijpt en je bij dit proces helpt.

Wat bieden wij aan?
We bieden een gecombineerde ondersteuning aan: lotgenotencontact in combinatie met coaching. Jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt als jij, kunnen je laten zien hoe zij zijn omgegaan met hun verlies. Dat kan heel behulpzaam zijn. Je herkent het en je realiseert je dat je niet meer zo alleen bent als je al die tijd hebt gedacht. Als coach bied ik je een veilige omgeving om, gebruik makend van je eigen kracht en die van de groep, je weg vrij te maken voor de toekomst.

Datums

Zaterdag 29 mei 2021

Zaterdag 26 juni 2021

Zaterdag 24 juli 2021

  • 12-15 jaar van 10.00 tot 12.00

  • 16-19 jaar van 13.00 tot 15.00 

  • 20-28 jaar van 18.00 tot 20.00

Werkwijze
We werken met groepen van minimaal 5 tot maximaal 8 deelnemers, in drie leeftijdscategorieën: 12-15 jaar, 16-20 jaar en 21-28 jaar. De bijeenkomsten duren 2 uur. Je kunt je iedere maand aanmelden voor een sessie. Voorafgaand is er een intakegesprek.

Kosten
De kosten voor deelname aan de groep bedragen € 25 per keer (2 uur). De intake voor de groep kost € 45. Je betaalt voorafgaand aan deelname aan een groep en de betaling is voorwaarde om te kunnen starten.
Individuele gesprekken -als die nodig zijn- kosten €50,- per uur.. 

Aanmelding
Aanmelding kan via het aanmeldformulier.

  • Je leeftijd

  • Wie of wat ben je verloren waardoor je graag deelneemt aan een groep?

  • Hoe lang is dat geleden?

  • Heb je eerder al therapie of begeleiding gehad en kun je hier kort iets over zeggen?

AANMELD

FORMULIER

Wat goed dat je de eerste stap zet in jouw rouwproces!