ROUWPRAAT

Rouwpraat is een platform voor jongeren & jongvolwassenen die een of beide ouders zijn verloren. Ik wil de taboe verbreken, over rouw kunnen spreken en een plek vormen waar jongeren & jongvolwassenen echt begrepen worden en in contact kunnen komen met lotgenoten.

Mijn naam is Stephanie de Zwart, 22 jaar en ik ben 2020 gestart met het platform Rouwpraat.

Maar waarom? In februari 2017 werd mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid. Mijn vader overleed, na de diagnose; kanker. WOW! Wat stond mijn leven op zijn kop. Het was een rollercoaster waar ik in vast zat en ik wist niet hoe ik daar mee om moest gaan en of ik dat überhaupt wel kon. Het was, maar is ook nog steeds, een grote struggle in mijn leven. Na de dood van mijn vader was ik opzoek naar antwoorden, naar verhalen van leeftijdsgenoten die hetzelfde als ik hadden meegemaakt. Want tuurlijk, ik kon terecht bij vrienden en familie, maar niemand begreep me ECHT. Ik denk dat je dat alleen maar kan als je dit zelf meemaakt. Maar hoe dan?! Ik kon nergens een blog/platform of praatgroep vinden met jongeren die een of beide ouders hadden verloren, terwijl ik daar op dat moment echt behoefte aan had! Daar moest verandering in komen.

EN DAAR IS ROUWPRAAT! Met Rouwpraat wil ik tips & blogs delen ter ondersteuning aan het rouwproces bij jongeren & jongvolwassenen. Over hoe het is om een ouder te verliezen, want ja, ik kan me écht inleven in jouw situatie.

Mijn doel: jongeren en jongvolwassenen ondersteunen in het rouwproces.. Met dit platform wil ik ervoor zorgen dat jongeren zich begrepen voelen en antwoorden en herkenning kunnen halen uit ervaringen. 1 op 1 coaching is binnenkort ook beschikbaar, waarin ik persoonlijke ondersteuning biedt.  Naast de blog en het platform, is er ook community. Een groep waar leeftijdsgenoten elkaar kunnen spreken en elkaar kunnen steunen met het verlies van een of beide ouder(s). Een plek waar je ECHT begrepen wordt. We bieden elkaar hier warmte, steun en (h)erkenning en delen niet alleen zorgen maar ook blijdschap. In vaak hele persoonlijke verhalen.

IMG_7944_Facetune_23-07-2020-21-34-11.jp

Meer weten? Neem contact met mij op.